"een wereld van verschil"

In Waal 2 hebben we het over de verschillende feesten en hoe ze die in andere landen vieren. Vandaag hebben mutaki’s gebakken. Een traktatie uit Azerbeidzjan. Ook in de themahoek wordt er druk gebakken. Er worden taarten en cakejes gemaakt.

De eerste wereldfeesten staan centraal in Waal 3. We begonnen met de Día de los Muertos. Gedurende de week ontdekten de kinderen op de ontdekeilanden, in workshops en door zelf onderzoek te doen waar dit feest vandaan kwam en wat er dan gevierd wordt. Bijzonder om te zien hoe de kinderen door kleine prikkels (zoals het woord op de muur of een plaatje) helemaal aan gingen om alles over het feest uit te zoeken. Aan het einde van de week hebben we het feest natuurlijk ook gevierd. Hiervoor hadden de kinderen van de workshop wereldkeuken speciale Mexicaanse broodjes gebakken en versierd en chocolademelk gemaakt. In de mozaïek workshop werd gewerkt aan maskers en de kinderen uit de beweegworkshop telden in het Spaans hoe vaak ze de hoepel door konden geven zonder dat hij de grond raakte of ze elkaar loslieten.

In Waal 4 zijn er de afgelopen weken heerlijke recepten gemaakt bij de workshop 'Wereldse recepten'. Daarnaast is er wereldse muziek gemaakt bij de workshop muziek.