Thema "Zoek de Look"

In Waal 1 worden activiteiten aangeboden met verschillende soorten kleding: wanneer trek je een winterjas aan en wanneer je zwembroek en welke kleding hoort bij Sint en Piet?

De kinderen van waal 2 worden uitgedaagd in hun creativiteit door zelf stof te ontwerpen, een weeftechniek te leren en te ontdekken wat er nodig is om kleding te maken en te verkopen.

In Waal 3 leren de kinderen de betekenis van kleuren, ze ontdekken dat kleding en spullen een tweede kans kunnen krijgen en weten nu van welk materiaal stoffen zijn gemaakt. Hebben ze al in jullie kleding label gekeken? Wat een moeilijke woorden staan daar in. De kinderen van Waal 3 kunnen het lezen en begrijpen wat er staat!

Voor informatie over duurzaamheid kun je terecht bij de kinderen van Waal 4. Ze hebben veel mogen ontdekken tijdens de gastlessen over duurzame energie in de kledingindustrie. Wist je dat er 70 liter water nodig is om 1 spijkerbroek te maken?
Ook hebben ze een tweedehands kledingwinkel in de Waal, waar je met korting (wat ter plekke wordt uitgerekend!) kleding kunt kopen.